Waarom is voetverzorging belangrijk?

Voetverzorging is erg belangrijk. Voeten zijn vaak een het onderdeel van ons lichaam die we verwaarlozen als het draait om extra verzorging. In de winter stoppen we onze voeten vaak weg in dikke sokken en schoenen, zonder hier extra aandacht aan te besteden. 

Een goede voetverzorging is belangrijk om ongemakken zoals likdoorns, schimmels, kloven, eelt, ingegroeide nagels en kalknagels te voorkomen. Voetverzorging is niet alleen belangrijk in de zomer, wanneer uw voeten vaak gezien worden in teenslippers, maar ook in de winter. 

U kunt uw eigen voeten verzorgen, maar u kan het ook eens in de zoveel tijd door een professional laten doen. Wij raden een combinatie van de twee het meeste aan.

WAT KUNT U VAN ONS VERWACHTEN?

Waarom is voetverzorging belangrijk?

Voetverzorging is erg belangrijk. Voeten zijn vaak een het onderdeel van ons lichaam die we verwaarlozen als het draait om extra verzorging. In de winter stoppen we onze voeten vaak weg in dikke sokken en schoenen, zonder hier extra aandacht aan te besteden. 

Een goede voetverzorging is belangrijk om ongemakken zoals likdoorns, schimmels, kloven, eelt, ingegroeide nagels en kalknagels te voorkomen. Voetverzorging is niet alleen belangrijk in de zomer, wanneer u voeten vaak gezien worden in teenslippers, maar ook in de winter. 

Je kan je eigen voeten verzorgen, maar je kan het ook eens in de zoveel tijd door een professional laten doen. Wij raden een combinatie van de twee het meeste aan.

Pedicure

Voeten dragen uw hele leven lang, dus een pedicure is zeker geen overbodige luxe. Veel mensen denken dat een pedicure gelijk staat aan het laten lakken van de teennagels, echter is dit absoluut niet het geval. Een pedicure is namelijk veel meer dan dat. Maar wat houdt een pedicure behandeling bij MOOIInstitute dan precies in? 

Tijdens een pedicure behandeling worden Uw teennagels geknipt en gevijld en de nagelriemen en voeten worden verzorgd. Ook worden indien nodig likdoorns en eelt verwijderd en verdikte nagels gefreezed.

Een pedicure behandeling zorgt er dus niet alleen voor dat u mooie verzorgde voeten en nagels heeft, maar verhelpt ook allerlei voetklachten zoals eelt, likdoorns of teennagelproblemen zoals schimmelnagels of kalknagels. 

Eigen voetverzorging

U kunt uw voeten ook eens in de twee weken verzorgen door een voetenbadje voor uzelf te maken. De eerste stap hiervoor is een teiltje vol laten lopen met warm water. Doe hier een bruisbal, wat badzout of etherische olie bij. Het grootste voordeel van een voetenbadje is dat het eelt zacht maakt. Als eelt zacht is, is het makkelijker te verwijderen. Gebruik hiervoor een (voet)scrub. Hardnekkige eelt is helaas niet te verwijderen met een voetenbadje. Hiervoor is een voetvijl nodig. 

Een ander belangrijk onderdeel van de voetverzorging is voetcrème. Dit zorgt ervoor dat de huid op uw voeten niet uitdroogt. U kan voetcrème het beste aanbrengen voor het slapen gaan, zodat het goed kan intrekken.

Afspraak pedicure maken

Wilt u een pedicure behandeling inplannen? U kunt via onze site makkelijk een online afspraak inplannen. Kies de juiste behandeling en kies vervolgens een datum en tijd die voor u schikt