PMU wenkbrauwen

Mooi Institute is gespecialiseerd in PMU wenkbrauwen, oftewel permanente make up wenkbrauwen. Ben je het zat om iedere dag je wenkbrauwen te tekenen en wil je dat je wenkbrauwen er altijd goed uitzien? Met de nieuwste technieken heb je op elk moment van de dag een natuurlijk en volle wenkbrauwen. Of je nou net wakker bent, op vakantie en zelfs tijdens het sporten. Dat kan met semipermanente make-up behandelingen. Wij zijn gespecialiseerd in het zetten van permanente make-up met een bijzonder natuurlijke uitstraling. Ben je benieuwd wat microblading wenkbrauwen of PMU wenkbrauwen zijn? Lees hieronder meer over permanente wenkbrauwen.

WAT KUNT U VAN ONS VERWACHTEN?

Wat zijn PMU wenkbrauwen?

PMU wenkbrauwen, oftwel Permanente Make Up wenkbrauwen zijn semi permanente wenkbrauwen. Hoe je normaal je wenkbrauwen met make up bijwerkt, kan met permanente make-up voor een periode van 1 tot 3 jaar blijven zitten. Door middel van een ultra dunne naald, brengen we speciale huidvriendelijk pigment in de huid aan. Het doel is om op natuurlijke wijze een permanent resultaat aan te brengen. De ervaren en gecertificeerde specialisten van Mooi Institute zijn hier speciaal voor opgeleid (o.a. de PhiBrows opleiding) en gebruiken enkel hoogwaardige producten en speciale apparatuur. 

Onze specialisten hanteren twee soorten technieken voor (semi) permanente make up wenkbrauwen: microblading wenkbrauwen, boldbrows, W brows en powder brows. Bij microblading worden uw wenkbrauwen vormgegeven met een semi-permanente tatoeage. Bij powderbrows worden de wenkbrauwen ingeschaduwd. Klik hieronder door naar een van de technieken om er meer over te lezen. Tijdens ons eerste intake gesprek leggen wij graag alle technieken uit en kun je uitgebreid vragen stellen zodat we samen de juiste keus maken. 

Hoe gaat een PMU wenkbrauwen behandeling? 

De permanente make up wenkbrauwen behandeling start met het tekenen van de wenkbrauwen in overleg met jou. De wenkbrauwen worden getekend en aangepast, net zolang totdat jij tevreden bent met het beoogde resultaat. Wanneer je helemaal tevreden bent met de vorm van de microblading wenkbrauwen start de behandeling. Vervolgens gaat de PMU wenkbrauwen specialist met een manuele pen met steriele, ultra dunne naaldjes aan de slag. Met een vegende beweging middels de hairstroke techniek, worden er natuurlijke pigmenten aangebracht onder de huid. In de ‘krasjes’ die in de huid ontstaan blijft pigment achter. Uiteindelijk geeft het een prachtig en natuurlijk effect. De behandeling duurt ongeveer 2,5 uur.

De kleur vervaagt langzaam na één tot drie jaar, vanwege de cel vernieuwing van het lichaam. Dit is een belangrijk verschil met het tatoeëren van de wenkbrauwen, waarbij de pigmenten niet verdwijnen. Permanente make up of PMU heeft twee behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. De tweede behandeling, oftewel de nabehandeling, vindt ongeveer 6 weken na de eerste behandeling plaats. Bij deze behandeling kunnen nog eventuele correcties worden aangebracht aan de vorm en de kleur. 

Is permanente make-up pijnlijk?

De behandeling is over het algemeen niet pijnlijk. De één ervaart de krasjes die in de huid worden aangebracht als pijnlijker, terwijl een ander het als een gekriebel aanvoelt op de huid. Op voorschrift van onze arts kunnen wij u een verdovend créme (Emla) aanbieden. Wij laten de keuze geheel aan u over en zullen dit tijdens de intake uitvoerig met u bespreken. Indien gewenst zullen wij het te behandelen gebied tijdelijk verdoven met de crème. Vooraf aan de behandeling nemen wij de tijd om de verdoving in te laten werken.

Nabehandeling PMU wenkbrauwen

Wij spreken pas van permanente make-up wanneer deze in het begin en later regelmatig wordt bijgehouden. Het bijhouden van permanente make-up wordt een nabehandeling PMU genoemd. Gedurende de nabehandeling zorgen wij ervoor dat de permanente make-up bijgewerkt wordt, anders zal het op den duur vervagen. Gelukkig maken wij gebruik van hoogwaardige producten, waardoor pigmenten langer in stand blijven. Gemiddeld blijft het pigment na de laatste touch-up ongeveer 1 tot 3 jaar goed. Mocht u na 1,5 jaar besluiten om uw permanente make-up bij te werken, dan kunt u tegen een gereduceerd tarief een nieuwe afspraak inplannen. In sommige gevallen kan het nodig zijn een extra touch-up sessie in te plannen om het resultaat mooi te houden. Dit gebeurt meestal na een zwangerschap of wanneer je een bepaalde huidaandoening hebt. Vraag tijdens de intake naar aanvullende informatie bij onze PMU specialist.

Maak nu een afspraak voor PMU wenkbrauwen