SkinPen

Heb je last van acne littekens, tekenen van huidveroudering, fijne lijntjes of wil je simpelweg een strakkere huid? De SkinPen biedt een veilige en effectieve oplossing voor deze huidproblemen. Bij Mooi Institute in Hillegersberg zijn we gespecialiseerd in het leveren van persoonlijke zorg met de nieuwste technieken, waaronder de SkinPen behandeling. Dé perfecte behandeling om je huid van binnenuit te vernieuwen en er weer gezond en stralend uit te laten zien. 

Skinpen behandeling rotterdam

WAT KUNT U VAN ONS VERWACHTEN?

Wat doet de SkinPen behandeling?

De SkinPen is een geavanceerd medisch microneedling apparaat dat door middel van fijne naaldjes microkanaaltjes in je huid maakt. Deze techniek stimuleert je huid om zichzelf te herstellen en nieuw collageen aan te maken, wat resulteert in een gladdere, stevigere en jeugdigere huid. De SkinPen behandeling helpt effectief bij het verminderen van acne littekens, littekens van striemen, en het strakker maken van je huid.

SkinPen is een microneedling techniek, waarmee het natuurlijk herstelproces diep in de huid wordt geactiveerd. Hier wordt nieuw collageen (type 3) en elastine aangemaakt. Type 3 collageen is nodig om effectieve weefselstructuren in de huid aan te kunnen maken. Type 3 collageen wordt vervolgens omgezet naar type 1 collageen, wat resulteert in het gewenste en langdurig resultaat zonder (onderhuidse) littekens. 

Is de SkinPen behandeling veilig?

Ja, de SkinPen CIT is het enige microneedling systeem met een FDA-goedkeuring en een medische CE-klasse 2a certificatie. Dit betekent dat het voldoet aan strenge Amerikaanse en Europese veiligheids- en gebruikseisen. We begrijpen dat je misschien zorgen hebt over de veiligheid van de procedure, de pijn tijdens de behandeling, of mogelijke bijwerkingen zoals roodheid of zwelling. We verzekeren je dat de SkinPen behandeling veilig, precies en doeltreffend is, met een minimale hersteltijd. Bovendien zorgt de verwisselbare kop ervoor dat de naald nooit dieper of oppervlakkiger gaat dan ingesteld, en elke naaldcartridge wordt slechts één keer gebruikt om kruisbesmetting te voorkomen. 

SkinPen behandeling voor en na

Ben jij benieuwd naar SkinPen voor en na foto’s? In de afbeelding hieronder vind je voor en na foto’s van de SkinPen Premium Medische microneedling. Deze beelden tonen de effectieve resultaten die bereikt kunnen worden met de SkinPen, van vermindering van littekens tot verbetering van de huidtextuur en elasticiteit.

Voorbereiding op je SkinPen behandeling

Voor een optimaal resultaat is een goede voorbereiding essentieel. We adviseren je om vier weken voor de behandeling direct zonlicht, zonnebanken en zelfbruinende producten te vermijden. Ook is het belangrijk om twee weken voorafgaand aan de behandeling geen harsbehandelingen in het te behandelen gebied te ondergaan. We stellen een specifieke huidverzorgingsroutine voor die je twee dagen voor de behandeling begint, waarbij het gebruik van producten zoals vitamine A-zuur en retinol wordt gestopt. Deze voorbereidingen zorgen voor de beste omstandigheden voor je huid om de SkinPen behandeling te ondergaan.

Tijdens de SkinPen behandeling

Je huid wordt zorgvuldig gereinigd en gedesinfecteerd voordat we een speciaal serum aanbrengen om het effect van de microneedling te versterken. De SkinPen behandeling wordt uitgevoerd met nauwkeurige en gecontroleerde bewegingen om de effectiviteit te maximaliseren en het ongemak te minimaliseren. Hoewel je een licht scherp gevoel kunt ervaren, is de behandeling over het algemeen goed te verdragen. Op een schaal van 1 tot 10, is de gevoeligheid 5 tot 7. Dit is afhankelijk van de conditie van de huid. Direct na de behandeling brengen we een verzachtende crème aan die je ook thuis zult gebruiken om het herstel te ondersteunen.

Na je SkinPen behandeling

Direct na de behandeling kan je huid rood en warm aanvoelen, wat binnen enkele uren afneemt. Het is mogelijk dat je huid lichtelijk gaat schilferen, wat tot een paar dagen kan duren. We adviseren om de huid de eerste 24 uur na de behandeling rust te geven en alleen een verzachtende crème aan te brengen indien nodig. Gebruik vanaf de volgende dag een milde reiniger en zorg dat je altijd een schone handdoek gebruikt. Belangrijk is om heet douchen, intensief sporten, sauna’s en zwembaden te vermijden in de eerste 24 uur na de behandeling.

Vergoeding en aantal behandelingen

De SkinPen behandeling kan afhankelijk van je huidconditie en gewenste resultaten variëren in aantal. Gewoonlijk zijn 3 tot 6 behandelingen nodig, met een interval van ongeveer vier weken. De hersteltijd van een behandeling is ongeveer een week. De intensiteit van de behandeling kan, naar kunde van de huidspecialist, cosmetisch of medisch zijn. Behandelingen voor acnelittekens kunnen in sommige gevallen vergoed worden door de aanvullende zorgverzekering. We raden je aan om je polisvoorwaarden te controleren of contact met ons op te nemen voor meer informatie over vergoedingen.

Plan je SkinPen behandeling

Ervaar zelf de voordelen van de SkinPen behandeling bij Mooi Institute. Plan online je afspraak en laat ons je helpen om je huidverzorgingsdoelen te bereiken met de veilige en effectieve SkinPen behandeling. Zet de eerste stap naar een gezondere, mooiere huid vandaag nog!