Nanobrows

Wil je moeiteloos prachtige en natuurlijk ogende wenkbrauwen die alles kunnen doorstaan? Maak kennis met de sensatie van Nanobrows – de nieuwste revolutie in semi-permanente make-up voor wenkbrauwen! 

Nanobrows, ook wel bekend als machinaal microbladen of machinaal feathering, is een cosmetische tatoeagetechniek die wordt gebruikt om wenkbrauwen te verbeteren en te definiëren. Het is een semi-permanente make-upprocedure die vaak wordt gebruikt om de indruk te wekken van natuurlijk ogende wenkbrauwhaartjes.

Net zoals bij microblading is nanobrows een hairstroke techniek. Deze wordt bij MOOI Institute machinaal gezet. We zetten de haarlijntjes meer in een gebogen vorm en iets verder uit elkaar zodat de typische doorkijk creëert. Resultaat: Hyper realistisch, en natuurlijke wenkbrauwen. Ook wel de fluffy wenkbrauwen-look genoemd. 

De hairstrokes techniek, beter bekend als 3D Hairstrokes, is een speciale techniek. Bij deze techniek worden levensechte haartjes getekend met een pigmenteer machine en een flinterdun naaldje. Deze techniek staat ook wel bekend om de natuurlijke en luchtige (open) uitstraling. De haartjes die worden gepigmenteerd worden met uiterste precisie gemaakt en krijgen de juiste vorm zodat ze mee kunnen vloeien met de natuurlijke haargroei. De wenkbrauwen zijn dankzij de hairstrokes techniek niet van echt te onderscheiden omdat we rekening houden met de individuele haargroei van elke klant. Het resultaat is super realistische wenkbrauwen, met een 3D effect net zoals bij echte wenkbrauwen.

machine hairstrokes

WAT KAN JE VAN ONS VERWACHTEN?

Het verschil tussen microblading en nanobrows:

Microblading en nanobrows zijn twee verschillende technieken voor het verbeteren van de wenkbrauwen door het creëren van fijne haarachtige streken. Het verschil tussen hairstroke en microblading is dat de hairstroketechniek met de machine wordt uitgevoerd en de haartjes door elkaar en dus kruislings aangebracht worden. Het effect is dat de wenkbrauwen wat wolliger en voller worden dan bij microblading.

Het is belangrijk om te overwegen welke techniek het beste bij je past op basis van je persoonlijke voorkeuren, huidtype en gewenste resultaten. Het is ook essentieel om een ervaren en goed opgeleide professional te kiezen om de behandeling uit te voeren, ongeacht welke techniek je kiest.

Hoelang heb ik plezier van mijn machine Hairstroke wenkbrauwen?

Bij alle SPMU behandelingen is het resultaat semi-permanent. Dit betekent dat Nanobrows ongeveer 2 tot 4 jaar zichtbaar blijven in de huid en onder invloed van natuurlijke cel vernieuwing en UV- licht geleidelijk en gelijkmatig vervagen (zonder te verkleuren). Het is belangrijk om na de behandelingen alle adviezen op te volgen zodat je langer kunt genieten van je SPMU. Daarnaast is het van belang dat je de wenkbrauwen goed verzorgd zoals beschreven in het nazorg advies. Het wordt aangeraden om na ongeveer 1,5 jaar je wenkbrauwen een touch up te geven om langer te genieten van de perfecte wenkbrauwen. Bij een touch up behandelingen worden lagere kosten in rekening gebracht, dit is een vorm van bijwerken.

Bij een SPMU behandeling is 1 gratis nabehandeling inbegrepen. In zeldzame gevallen kan het voorkomen dat de huid het pigment niet goed opneemt. Dit is van tevorenniet te voorspellen. In dit geval kan een extra nabehandeling nodig zijn. Hier zijn kosten aan verbonden.

1. Intake
Tijdens de intake bespreken we je wensen en verwachtingen. Daarnaast wordt er bij elke afspraak een “informed consent” formulier ingevuld (verplicht volgens de GGD-richtlijnen).
Deze vragenlijst is nodig om de behandeling veilig en verantwoord te laten verlopen. SPMU wordt namelijk in sommige gevallen van ziektes of in combinatie met een aantal medicijnen afgeraden.

2. Voortekenen
De wenkbrauwen worden altijd vooraf uitgemeten en voorgetekend om zo de gewenste vorm te bepalen. Er is geen ‘standaard’ vorm. Er wordt kritisch gekeken naar de bestaande wenkbrauwen en hierbij wordt een oprecht en persoonlijk advies opgesteld dat wordt afgestemd op jouw huidtype, leeftijd, haarkleur en persoonlijkheid. Ook wordt er specifiek gekeken naar de haargroei richting van de wenkbrauwen zodat elke hairstroke brow zijn eigen unieke patroon heeft (net zoals de natuurlijke wenkbrauwen). Met verschillende meetinstrumenten en tools wordt door brow mapping de ideale wenkbrauw vorm uitgemeten die perfect past bij de botstructuur, spierdikte en gelaatstrekken van je gezicht.

Het uitgangspunt is om de wenkbrauwen zo natuurlijk mogelijk te houden en het beste uit je eigen wenkbrauw te halen. Voor dit proces wordt ruim de tijd genomen zodat de wenkbrauwen symmetrisch en tot op de millimeter worden uitgemeten. Na het voortekenen bepalen we samen de kleur die het beste bij jou gezicht en natuurlijke haarkleur past. Als dit geheel naar jouw tevredenheid is, starten we de behandeling en worden jouw nieuwe wenkbrauwen gepigmenteerd. Nadat de vorm en kleur zijn bepaald, starten we met de behandeling. De behandeling duurt ongeveer 3 uur. Tussen 6 tot 10 weken na de eerste behandeling vindt uiterlijk de nabehandeling plaats. Dit om de wenkbrauwen te perfectioneren en eventueel de kleur iets meer intensiteit te geven.