Wat is een peeling?

Een peeling is een intensieve exfoliatie behandeling voor je gezicht. Bij deze behandeling wordt de bovenste laag van je huid, die vol zit met dode huidcellen, voorzichtig verwijderd. Dit klinkt misschien spannend, maar het is juist goed voor je huid! Door deze dode huidcellen te verwijderen, komt er een nieuwe, gladdere en stralende huid tevoorschijn. Je huid voelt weer fris en ziet er strakker en gezonder uit. Het is alsof je huidcellen een nieuwe start krijgen.

WAT KAN JE VAN ONS VERWACHTEN?

Bereik een stralende huid met een peeling bij Mooi Institute

Heb je last van een doffe huid of hardnekkige onzuiverheden? Een peeling kan je helpen. Veel mensen hebben last van een onregelmatige huidtextuur of zichtbare poriën. Regelmatig puistjes en een oneffen teint kunnen frustrerend zijn. Een peeling biedt hiervoor een uitstekende oplossing.

Peelings verwijderen dode huidcellen en stimuleren de celvernieuwing. Hierdoor krijg je een gladdere en jongere huid. Onderzoeken tonen aan dat een peeling kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en pigmentvlekken. Bij Mooi Institute gebruiken we de nieuwste technieken om jouw huid te verbeteren, wat ervoor zorgt dat je huid er stralender uitziet.

Vaak ervaren mensen dat thuisproducten niet effectief genoeg zijn. Ze worstelen met rode, geïrriteerde huid na DIY-behandelingen. Dit kan leiden tot onzekerheid en ongemak. Een professionele peeling biedt hier uitkomst. Bij Mooi Institute krijg je deskundig advies en behandeling op maat. Onze huidspecialisten zorgen ervoor dat jouw huid de beste zorg krijgt. Dit geeft je zelfvertrouwen en een frisse uitstraling.

Veel mensen weten niet welke producten geschikt zijn voor hun huidtype. Dit kan leiden tot allergische reacties en een slechtere huidconditie. Een peeling bij Mooi Institute wordt altijd aangepast aan jouw specifieke behoeften. Onze BIG-geregistreerde zorgprofessionals geven medisch advies en garanderen veiligheid.

Peelings helpen niet alleen bij het verbeteren van je huid, maar bieden ook lange termijn voordelen. Ze zorgen voor hydratatie en voeding van de huid, wat resulteert in een jeugdige uitstraling. Mensen die regelmatig een peeling ondergaan, merken vaak dat hun huid er beter uitziet en voelt. Dit komt doordat de huid sneller vernieuwt en beter verzorgd wordt.

Bij Mooi Institute krijg je een kosteloos en vrijblijvend consult om te bepalen welke peeling het beste bij jou past. Het maken van een afspraak is eenvoudig en kan online. Zo krijg je snel en gemakkelijk de zorg die je nodig hebt. Kom langs en ervaar zelf de voordelen van een professionele peeling. Boek een gratis intakegesprek bij Mooi Institute en geniet van een stralende, gezonde huid.

De peeling behandeling

De peeling behandeling begint met een uitgebreide huidanalyse. In overleg samen met jou kijken en bespreken we de beste aanpak. Hierna wordt de huid (diep) gereinigd. Vervolgens wordt de peeling behandeling uitgevoerd. Tot slot verzorgen wij je huid met een concentraat (ampul) en crème. Na de behandeling is het belangrijk om een sterke zonnebrandcrème te gebruiken.

Nabehandeling van de peeling

Aangezien de huid na een behandeling veel vocht heeft verloren en nog moet herstellen, is een goede nazorg heel belangrijk. Het is belangrijk om de huid goed te voeden met verschillende crèmes. Daarnaast mag je 24 uur lang geen make-up dragen, de eerste weken mag je niet zwemmen in chloorwater en tot vier weken na de behandeling is zonnen of de zonnebank ook af te raden.

Wanneer mag je geen microdermabrasie behandeling ondergaan?

Er zitten wat contra-indicaties aan de microdermabrasie behandelingen. Je mag geen microdermabrasie ondergaan bij moedervlekken, eczeem, psoriasis, huidontstekingen, koortslip, zonverbranding, vitamine A medicatie (roaccutane) voorgeschreven door een arts, rosacea, huidkanker, zwangerschap, actieve acne, herpes en actinische keratose.

Fruitzuurpeeling: Een minder intensieve optie

Een minder intensieve peeling die wij aanbieden is de fruitzuurpeeling. Deze behandeling maakt gebruik van natuurlijke zuren uit vruchten om de huid te exfoliëren. Fruitzuurpeelings zijn ideaal voor mensen met een gevoelige huid of voor wie een zachtere aanpak nodig heeft. Deze behandeling kan helpen bij het verminderen van pigmentvlekken, fijne lijntjes en acne. Bovendien stimuleert het de aanmaak van collageen, wat resulteert in een stevigere en jongere huid.

TCA-peeling: voor diepere huidproblemen

Een krachtigere optie die wij aanbieden is de TCA-peeling (trichloorazijnzuur-peeling). Deze behandeling gebruikt trichloorazijnzuur om de bovenste lagen van de huid te exfoliëren en is zeer effectief voor het behandelen van diepere huidproblemen zoals ernstige pigmentvlekken, diepe rimpels en littekens. TCA-peelings zijn ideaal voor mensen die een meer ingrijpende huidverbetering nodig hebben. De behandeling stimuleert de productie van nieuwe huidcellen en collageen, wat resulteert in een gladdere, strakkere en egalere huid.

Microdermabrasie: Een intensieve peeling

Een intensieve peeling die wij aanbieden is microdermabrasie. Met deze behandeling kunnen diverse huidproblemen worden aangepakt. Zo kan een verouderde huid worden opgefrist en de gevolgen van acne worden verzacht. Ook kan deze peeling helpen bij een huid die verdikt is, last heeft van verslapping door veroudering, zonbeschadigd is, een vale of doffe teint heeft door een slechte doorbloeding (rokershuid), vet is en onzuiverheden bevat, littekens en rode vlekjes heeft als gevolg van acne, grove poriën laat zien, of pigmentstoornissen heeft.

Afspraak inplannen

Wil je een afspraak inplannen voor een peeling of microdermabrasie behandeling in onze salon in Rotterdam? Dat kan gemakkelijk online. Je kiest de juiste behandeling en vervolgens kun je een dag en tijd uitkiezen die voor jou het beste uitkomt. Je kunt een afspraak maken door op de onderstaande knop te klikken.