Permanente eyeliner

Een permanente eyeliner, ook wel PMU eyeliner genoemd, is een dun lijntje dat op het ooglid wordt aangebracht. Met de PMU eyeliner krijg je een natuurlijke look met een eenvoudige behandeling. Voordat dat permanente eyeliner wordt aangebracht vindt een intake gesprek plaats. Tijdens dit intake gesprek bespreek je met een PMU specialist welke techniek en vorm eyeliner het beste bij jou past.

Het grootste voordeel van van permanente eyeliner is volgens onze klanten dat je make-up altijd goed zit en dat het veel tijd bespaart. Bij veel klanten is een oogpotlood en mascara zelfs niet meer nodig i.c.m. het verven van de wimpers. Je bent niet meer dagelijks bezig om je eigen ogen tot in perfectie op te maken. Met de techniek en perfectionisme van onze specialisten heb je al na één behandeling op de rand van je oogleden visueel vollere wimpers.

WAT KAN JE VAN ONS VERWACHTEN?

Hoe wordt permanente eyeliner aangebracht?

Wij werken met een ultrafijne naalden die met behulp van een apparaat het pigment aanbrengt. Uiteraard wordt gedurende behandeling alle veiligheidsvoorschriften en hygiënemaatregelen van de GGD opgevolgd. Het pigment van de permanent make-up eyeliner wordt onderhuids door middel van fijne bewegingen aangebracht. Over het algemeen wordt het aanbrengen van een permanente eyeliner niet als pijnlijk beschouwd. Voor iedereen bij wie het wel pijn blijkt te doen of voor iedereen die de behandeling spannend vindt, wordt een verdovende zalf aangebracht.

Verschil PMU eyeliner en een eyeliner tattoo

Een eyeliner tattoo en een PMU eyeliner is vergelijkbaar in uiterlijk. Echter zit er wel degelijk een groot verschil tussen. Een PMU eyeliner vervaagt langzaam en geleidelijk in de loop der jaren, mits je het tussendoor niet laat bijwerken. Ten tweede, wordt er bij het aanbrengen van een permanent eyeliner gewerkt met speciale inkt. Hierdoor vervaagt de kleur geleidelijk en verkleurd de permanente make-up eyeliner niet naar rood of blauw, wat kan gebeuren bij een tattoo. Als laatste is een PMU eyeliner minder schadelijk voor je huid en doet de behandeling minder pijn.

Infralash

Infralash is de meest natuurlijke techniek om permanente eyeliner aan te brengen. Bij deze behandeling wordt er een dun lijntje gezet tussen de aanzet van de wimper haartjes. Hierdoor lijken de wimpers voller. Het oogt natuurlijk en het geeft tegelijkertijd een frisse uitstraling. Het idee achter een infralash is optische diepte aan de ogen en het voller lijken van je wimpers. Deze behandeling is ideaal voor mensen die niet veel make-up dragen en een natuurlijke look willen. De dikte van de lijn van de Infralash wordt altijd tijdens de intake met een PMU specialist samen overlegt.

Deep liner

Deep liner is ook een techniek van PMU eyeliner. De deep liner wordt net aan de grens van de wimpers aangezet. Dit is een vollere eyeliner dan de infralash. Hierdoor lijken je wimpers voller en langer. Het zorgt voor een frisse en open blik. De dikte van de lijn van de deep liner wordt altijd tijdens de intake met een PMU specialist samen overlegt.

PMU eyeliner design (bijvoorbeeld wing)

Deze vorm van een eyeliner is voller en heeft bijvoorbeeld een wing. Een design eyeliner wordt toegepast bij mensen die de wens hebben om een make-up look te creëren. Deze techniek wordt aangebracht op het bovenste ooglid. De ogen maak je hiermee groter en kun je het een liftend effect geven.

Bij de (semi) permanente make-up eyeliner wordt er naar jouw wens een eyeliner boven je wimperrand aangebracht. Dit kan een permanente eyeliner met wing zijn, maar ook enkel een lijntje. Dit wordt naar jouw wens en in overleg met jou en een PMU specialist aangebracht.

Voor wie is het geschikt?

Deze behandeling is voor vrijwel iedereen geschikt. De behandeling is ook geschikt voor mensen met Alopecia areata of haaruitval als gevolg van medicatie of een andere aandoening. Wij zien in de praktijk dat sporters voor de permanente make-up kiezen. Je hoeft je zo immers geen zorgen te maken over het uitlopen van je make-up tijdens het sporten.

Daarnaast kiezen veel vrouwen voor permanente make up eyeliner, omdat met een kleine behandeling je make-up altijd goed zit. Je bent ’s ochtends minder tijd kwijt met het aanbrengen van cosmetica. En dan zeker als men niet handig is met het opbrengen van de make-up. 

Ook is een PMU eyeliner interessant als je allergisch bent voor bepaalde ingrediënten in cosmeticaproducten. De door ons gebruikte producten zijn hypoallergeen en zijn van hoogwaardige kwaliteit.

Nabehandeling PMU eyeliner

Wij spreken pas van permanente make-up wanneer deze in het begin en later regelmatig wordt bijgehouden. Het bijhouden van permanente make-up wordt een nabehandeling PMU genoemd. Gedurende de nabehandeling zorgen wij ervoor dat de permanente make-up bijgewerkt wordt, anders zal het op den duur vervagen. Gelukkig maken wij gebruik van hoogwaardige producten, waardoor pigmenten langer in stand blijven.

Gemiddeld blijft het pigment na de laatste touch-up ongeveer 1 tot 3 jaar goed. Mocht je na 1,5 jaar besluiten om je permanente make-up bij te werken, dan kan je tegen een gereduceerd tarief een nieuwe afspraak inplannen. In sommige gevallen kan het nodig zijn een extra touch-up sessie in te plannen om het resultaat mooi te houden. Dit gebeurt meestal na een zwangerschap of wanneer je een bepaalde huidaandoening hebt. Vraag tijdens de intake naar aanvullende informatie bij onze PMU specialist.